Јавна српска политика стога је пука халуцинација
Страна 1 of 1
Јавна српска политика стога је пука халуцинација
, ::Тијанић : Живот Србина је илузија , сви наши политичари мисле да је народ стока !
Јавна српска политика стога је пука халуцинација ; избори су фарса ; парламент је привид ; држава је параван . Наш живот представља само илузију
Александар Тијанић
" Није за штампање или објављивање све док не будем онемогућен да то урадим сам " , поручио је Александар Тијанић у својој књизи " Ја . И Нико мој " . Јасно је , није хтео да се било шта објави за живота . У књизи износи шокантне поруке политичкој сцени , Србима , пријатељима политичарима ...
" Практично , нема српског политичара који не мисли да су Срби стока . Теоријски , нема Србина који не мисли да су овдашњи политичари прва генерација својих породица којима је отпао реп . Сви су у праву " , констатује Тијанић и износи своје мишљење о држави и изборима .
" Јавна српска политика стога је пука халуцинација ; избори су фарса ; парламент је привид ; држава је параван . Наш живот представља само илузију . Ми смо експонати у формалину на патолошком одељењу Континента . Смештени у тегле , као зимница за демоне које смо сами дозвали " , закључује Александар Тијанић који затим цитира неколико својих пријатеља .
" Ко греха нема , нека први баци камен . Ако може да добаци . " Ненад Чанак
" Истина је да су текстови у овој књизи својеврсни окамењени отисак савести у крвавом блату Србије , на прелазу миленијума . Вишеслојни , понекад уличарски дречави , под ватрометом прејаких израза , далеко са оне стране пристојности , али са вешто уметнутим бисерима дубоког разумевања начина ( скривених од очију извараном публике ) функционисања друштва , државе , етоса и етноса . " Ненад Чанак
" Како год покушали да прочитамо и схватимо последњих четрдесет година у југословенском и српском новинарству , морамо стићи до Александра Тијанића . Његов одлазак променио је однос приоритета и важности коначности и бесконачности . Мислим да би слично било и да је жив , и да смо заједничким радом , како смо и започели , завршили " четрдесет година мога бављења новинарством , јер ово је моја тестаментарном књига " , како ми је на почетку овога посла рекао . ' Тестаментарном књига ' је постала тестамент . " Петар В. Арбутина
Страна 1 of 1