SNS nastavlja napade na "Blic"

Go down

SNS nastavlja napade na "Blic"

Порука  admin on Fri Aug 31, 2012 7:49 pm

Елем ,док трају напади на блиц "Громада од новинара" мирно спава ,а и ртс1 ???
SNS nastavlja napade na "Blic"Kolegijum beogradskog dnevnog lista “Blic” odbacio je danas optužbe Srpske napredne stranke da, među ostalim “partijskim medijima”, a pod direktivom bivše vlasti predvođene Demokratskom strankom, “falsifikuje stvarnost u Srbiji”.

Kako je ocenjeno, saopštenje SNS je jedna od pretnji ne samo “Blicu”, nego i slobodi mišljenja i kritike.


“Blic” nikad nije bio partijski medij, ni u vreme Miloševića, ni u vreme Đinđića i Koštunice, ni u Tadićevo vreme. Neće to biti ni sada, kada Srbijom upravljaju kadrovi Srpske napredne stranke”, navodi se u saopštenju Kolegijuma “Blica”.


“Sve ove godine ‘Blic’ se borio protiv toga da važne državne poslove vode ljudi koji su sejali smrt po Srbiji, koji su raspirivali mržnju i živeli od prodaje lažnog patriotizma. To je radio sve do sada i tako će nastaviti, uprkos pritiscima i pretnjama. I saopštenje SNS je jedna od takvih pretnji. I ne samo ‘Blicu’ nego i slobodnoj reči i kritici,” ističe Kolegijum “Blica”.


Na optužbe naprednjaka da “Blic” “svakodnevnim lažima i brutalnim izmišljotinama” potura narodu da su “u novoj vlasti ubice i nesposobni ljudi, dok su njihovi miljenici iz DS, koji su prethodnih 12 godina razorili Srbiju, u stvari, sveci za čiji povratak na vlast bi trebalo svi da se molimo”, Kolegijum lista poručuje da SNS nastavlja sa starom praksom obračuna.


“Oni koji su sve ove godine svog političkog delovanja samo otkrivali ‘neprijatelje’ i ‘protivnike’ i s njima se obračunavali, i sada nastavljaju staru praksu. ‘Blic’ nikome nije protivnik već samo ukazuje na gluposti, obmane i pogrešne poteze. Nije težak život građanima Srbije zbog tekstova u ‘Blicu’, ali bi im svakako bio teži bez njih. I u vreme Tadićeve i Cvetkovićeve vlasti, čija se polovina kadrova prelila u SNS vladu, bili smo retki kritičari njihovog rada. Izdržali smo i njihove pritiske i žalbe našim vlasnicima. Istim putem je krenula i ova vlast, ali obećavamo im da se mi nećemo menjati”, naveo je Kolegijum.


Naprednjaci su takođe naveli da je bivši ministar Oliver Dulić u “Blicu” reklamirao akciju “Očistimo Srbiju”, za šta je listu platio više od 40 miliona dinara.


“Uoči izbora smatrali smo da je loše da stranke okupljene oko SNS dođu na vlast, upravo zbog kadrova o kojima sada pišemo. Kao takav, ‘Blic’ je bio i sada je privlačan za mnoge oglašivače. Tačno je da je Fond za zaštitu životne sredine raspisao konkurs za učešće svih medija u akciji ‘Očistimo Srbiju’ i da su sva izdanja naše kompanije ‘Ringijer Aksel Špringer’ učestvovala u njoj, kao što su to činili i svi drugi štampani i elektronski mediji. Međutim, ljudima u SNS samo smeta ‘Blic’”, zaključio je Kolegijum. http://www.blic.rs/Vesti/Politika/340576/SNS-nastavlja-napade-na-Blic
avatar
admin

Broj poruka : 758
Datum upisa : 06.10.2009

http://bb99.serbianforum.info

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму