Веровали или не: "Света машина" у самом центру Варшаве
Страна 1 of 1
http://www.dverisrpske.com/page.php?p=1786128&ref=mail
Пољаци већ не морају да иду у цркву да исповеде своје грехе пошто на интернету постоје виртуелне исповедаонице, а Варшављани ће бити први у Пољској који ће ускоро добити могућност да се исповеде аутомату.
На главној железничкој станици у Варшави биће постављена Света машина која личи на бакомат, функционише попут банкомата, али не даје новац.
Верници ће пред машином моћи да се исповеде почев од 4. марта. Аутомат ће им потом одштампати доказ на којем ће писати да су на том месту растеретили своју душу.
Света машина у програмираном менију нуди и могућност да се, у правој цркви, наручи миса.
Варшављанка Камила Шејнох је идејни творац пројекта за који су је инспирисале виртуелне исповедаонице на интернету. “Мој пројекат је одговор на потребе људи (…) у тренутку када је црква закључана”, казала је.
Исповедаоница-аутомат програмирана је да “говори” четири језика - поред пољског још и енглески, немачки и француски.
Будући да је Света машина постављена у самом центру Варшаве, пред њом ће моћи да се исповеде и туристи, са којима пољски свештеник у класичној цркви не може да се споразуме због језичке баријере.
Gost- Гост
Re: Веровали или не: "Света машина" у самом центру Варшаве
Ово су вероватно ископирали из емисије Велики брат. Још кад би машина модулисаним гласом испитивала ... ето њима среће.
Gost- Гост
Ускоро ће бити инсталиране и машине за обрезивање необрезаних,поред исповедаоница.
a ja sam mislio da si spremna za jedan umetncki zivot u dvoje
Gost- Гост
Pa ne bih ja, al ima ih koji bi! imamo i sexy robote sem ovijeh ispovedackih koji su dostupni svima...Чобанин ::ма не би ваљда са пољском машином куку...
Gost- Гост
Константин ::a ja sam mislio da si spremna za jedan umetncki zivot u dvoje
Константине,ти ово машини?
Gost- Гост
Eh, Dzigi, dzigi..nista ti ne znasdzigibau ::Константин ::a ja sam mislio da si spremna za jedan umetncki zivot u dvoje
Константине,ти ово машини?
Vis kolika je to ljubav
Gost- Гост
12. 03. 2010
Beta-AFP
Pauk odneo pogrebno vozilo u kojem je bio pokojnik
Vozilo u kojem se nalazio kovčeg sa pokojnikom završilo je u njujorškom parking servisu pošto je uklonjeno s ulice zbog nepropisnog parkiranja
Direktor pogrebnog preduzeća Reden (Redden) Pol Denigris (Paul) ispričao je njujorškom tabloidu Dejli mejl (Daily Mail) da je bio šokiran kada je shvatio da je vozilo odneto.
Denigris je automobil, koji ne liči na mrtvačka kola, nakratko parkirao ispred svog preduzeća u zoni zabranjenog parkiranja.
Na zadnjem staklu postavio je obaveštenje "direktor pogrebnog preduzeća, službenim poslom", ali policajac nije primetio ni papir ni sanduk.
Kovčeg je ipak na vreme ukrcan u avion kojim je prebačen u Majami, gde je pokojnik trebalo da bude kremiran.
Beta-AFP
Pauk odneo pogrebno vozilo u kojem je bio pokojnik
Vozilo u kojem se nalazio kovčeg sa pokojnikom završilo je u njujorškom parking servisu pošto je uklonjeno s ulice zbog nepropisnog parkiranja
Direktor pogrebnog preduzeća Reden (Redden) Pol Denigris (Paul) ispričao je njujorškom tabloidu Dejli mejl (Daily Mail) da je bio šokiran kada je shvatio da je vozilo odneto.
Denigris je automobil, koji ne liči na mrtvačka kola, nakratko parkirao ispred svog preduzeća u zoni zabranjenog parkiranja.
Na zadnjem staklu postavio je obaveštenje "direktor pogrebnog preduzeća, službenim poslom", ali policajac nije primetio ni papir ni sanduk.
Kovčeg je ipak na vreme ukrcan u avion kojim je prebačen u Majami, gde je pokojnik trebalo da bude kremiran.
Gost- Гост
е Трагалац,није ово ништа
кад је погребник требао да вози моју покојну маму за Србију,прича:
купио сам нов комби за превоз и у њему возим покојника.дођем у бг и паркирам само да попијем кафу код својих и да идем даље.кад ја напоље...нема комбија,из дворишта
украли мангупи са све покојником,сад мање више за комби,ал како да одем код родбине и кажем: украли ми вашег покојника??
срећом па је мурија брзо реаговала и нашла и комби и покојника,али од тад,у хр мењамо возило...да се не понови
кад је погребник требао да вози моју покојну маму за Србију,прича:
купио сам нов комби за превоз и у њему возим покојника.дођем у бг и паркирам само да попијем кафу код својих и да идем даље.кад ја напоље...нема комбија,из дворишта
украли мангупи са све покојником,сад мање више за комби,ал како да одем код родбине и кажем: украли ми вашег покојника??
срећом па је мурија брзо реаговала и нашла и комби и покојника,али од тад,у хр мењамо возило...да се не понови
Gost- Гост
To je jedan od dva posla koji nikad ne bih mogao raditi.Voyiti pokojnika,nema tih para na ovom svjetu!!
Pogotovo na duye putovanje...no-no
Gost- Гост
Константин ::To je jedan od dva posla koji nikad ne bih mogao raditi.Voyiti pokojnika,nema tih para na ovom svjetu!!
Сила закон мења !!!!
Смрт ти једини сигуран посао !!!
Gost- Гост
Similar topics
» Света Гора
» Света Тројица Духови
» А да су написали - "забрањено лепљење плаката" не би овога било
» "Демонстрација силе Државности" Шарићу црногорско држављанство
» Kako su trovanja sintetičkim pesticidima postala "viralne infektivne" bolesti?
» Света Тројица Духови
» А да су написали - "забрањено лепљење плаката" не би овога било
» "Демонстрација силе Државности" Шарићу црногорско држављанство
» Kako su trovanja sintetičkim pesticidima postala "viralne infektivne" bolesti?
Страна 1 of 1