Amerikanac Skot Mur će u februaru roditi sina
Страна 1 of 1
TRUDAN!
Četvrtak - 28.01.2010
Dečak koji će sledećeg meseca biti rođen u Kaliforniji biće poseban po tome što ga neće roditi mama nego - tata! Skot Mur (30) je posle Tomasa Bitija drugi trudni muškarac na svetu.
Skot je rođen kao devojčica, ali je promenio pol, baš kao i njegov partner Tomas Mur, koji iz ranije veze ima dva sina Grega (12) i Logana (10).
„Kada sam imao 11 godina, shvatio sam da sam, zapravo, muškarac koji je zarobljen u ženskom telu. Čim sam napunio 16 godina, počeo sam da uzimam hormonsku terapiju“, rekao je Skot, koji je rođen kao Džesika.
„Jedva smo pronašli lekara i babicu koji su pristali da prate moju trudnoću“, požalio se Skot, dodavši da su mu doktori rekli da očekuje sina.
Delimičnu operaciju promenu pola, koja je koštala preko 5.000 dolara, platili su Skotovi roditelji. Za potpuno pretvaranje u muškarca, odstranjivanje materice i izradu veštačkog penisa, Skot nije imao novca. Zadržao je ženske reproduktivne organe i zbog toga je danas u drugom stanju.
Skot se na porođaj odlučio uz podršku partnera Tomasa Mura, koji je, za razliku od Skota, promenio pol u potpunosti.
„Znamo da će nas mnogi kritikovati, ali mi smo presrećni i nemamo čega da se stidimo“, rekao je Tomas.
Zahvaljujući činjenici da je Skot prema dokumentima i dalje žena, njih dvoje su u braku i žive s Tomasovim sinovima.
„Želimo da pokažemo svetu da porodice transseksualaca mogu da budu zdrave i stabilne“, dodao je Tomas.
Skot i Tomas su se upoznali 2005. na sastanku za psihološku podršku osobama koje su promenile pol.
Tomas Biti prvi probio led
Prvi trudni muškarac na svetu je Tomas Biti, koji je rođen kao Trejsi Lagondino i koji je svojevremeno učestvovao na izborima za mis. On je takođe promenio pol zadržavši ženske reproduktivne organe. Prvo dete, ćerku Suzan, Tomas je rodio 3. jula 2008. Već 9. juna 2009, Tomas je rodio sina. Zatrudneo je pomoću sperme anonimnog donatora. On je u braku sa Nensi.
Gost- Гост
Re: Amerikanac Skot Mur će u februaru roditi sina
ма ово је безе,рођен као девојчица и онда "мушко ће родити"
Gost- Гост
Страна 1 of 1