Премијер се обрукао пред Патријархом !
Страна 1 of 1
Премијер се обрукао пред Патријархом !
Премијер се обрукао пред патријархом!
Понедељак - 25.01.2010
Премијер Мирко Цветковић поштено се избламирао приликом устоличења патријарха српског Иринеја у суботу у Саборној цркви, када је, у првом тренутку, одбио да узме нафору коју му је пружио владика липљански Теодосије
Тек када је видео премијера Републике Српске Милорада Додика како, по верском обичају, целива владици руку и од њега прима освештени хлеб, и Цветковић се предомислио и затражио нафору.
Не знамо којим је речима премијер одбио понуђену нафору, да ли је рекао: „Нека хвала, малопре сам доручковао“ или је смислио неко „боље“ оправдање. Ипак, прилично је непримерено да се било ко, а нарочито високи државни функционер, који је дошао на устоличење новог патријарха, није потрудио да научи црквени протокол. А ко зна, можда Цветковић и није верник СПЦ?
Како се треба понашати у цркви знали су министар полиције Ивица Дачић и градоначелник Београда Драган Ђилас, док је председница српског парламента Славица Ђукић-Дејановић, слично Цветковићу, показала недостатак верског образовања. Њен гаф, додуше, није био тако велик као премијеров, али је нафору захватила прстима, уместо да је прими у длан.
E. A.
Gost- Гост
Re: Премијер се обрукао пред Патријархом !
Ништа без верске наставе, веронауке, катехитиса, или како се још може рећи?
Gost- Гост
SMS који тренутно кружи:
Da Amfilohije postane patrijarh, posaljite PAT01 na 3333,
da Lavrentije postane patrijarh, posaljite PAT02 na 3333, ...
Da Amfilohije postane patrijarh, posaljite PAT01 na 3333,
da Lavrentije postane patrijarh, posaljite PAT02 na 3333, ...
Gost- Гост
Можда је премијер очекивано сланнницу, или кобају, или ...
Gost- Гост
Прво да те Дубо питам одакле ти ова вест ????
Није тачно да наш премијер не зна шта је НАФОРА !
Молим Вас све опрезно убудуће !
Немој те да морам да бришем !!!!
Није тачно да наш премијер не зна шта је НАФОРА !
Молим Вас све опрезно убудуће !
Немој те да морам да бришем !!!!
Gost- Гост
ја сам гледала само део...и било је глупо да наша "политичка елита" прича и седи док траје служба...али шта ће њуди,нису научили стајати...могла су их леђа заболети а и немају времена да се сретну и паметно испричају,па им ова пауза у послу и док беспослени седе,добро дошло да се попричају
не би никога изненадило да је ово истина
јер политичари Србије немају основно: домаће васпитање
не би никога изненадило да је ово истина
јер политичари Србије немају основно: домаће васпитање
Gost- Гост
Има и то велики део Литургије када се може сасвим слободно седети !
Gost- Гост
не седи се док свештеник кади цркву,док се читају Апостоли,Јеванђеље,Симбол вере,Оче наш...
знам све то
али ако све Владике и сав народ могу да стоје,могли су имати толико поштовања да одстоје та 2 сата
ал` господа засела и пребацују по неку...
и немају домаће васпитање
знам све то
али ако све Владике и сав народ могу да стоје,могли су имати толико поштовања да одстоје та 2 сата
Gost- Гост
dzigibau ::не седи се док свештеник кади цркву,док се читају Апостоли,Јеванђеље,Симбол вере,Оче наш...
знам све то
... , а ни страха Божијег.
Gost- Гост
ма ја не седим никако за време литургије па ме и не занима кад сме а кад не сме да се седи
Gost- Гост
Страна 1 of 1