Policija sprečila promociju knjige o Mladiću

Go down

Policija sprečila promociju knjige o Mladiću

Порука  Gost on Mon Feb 22, 2010 6:16 am

KULA 22. 02. 2010

PRESS

Policija sprečila promociju knjige o Mladiću

Policija je u subotu uveče sprečila da se u Kuli i Crvenki, u organizaciji pokreta „Obraz", održi promocija knjige o Ratku Mladiću „Raport komandantu", autorke Ljiljane BulatovićPolicija ne dozvoljava autorki knjige Ljiljani Bulatović da uđe u Dom kulture u Crvenki

Stop za haškog begunca... Policija ne dozvoljava autorki knjige Ljiljani Bulatović da uđe u Dom kulture u Crvenki

Dvadesetak okupljenih posetilaca u Kuli mirno se razišlo ispred zgrade Skupštine opštine, dok je u Crvenki kordon policije zaustavio više od stotinu ljudi, koji su s Ljiljanom Bulatović i izdavačem Veselinom Dželetovićem hteli da uđu u Dom kulture.

Kuljani i Crvenčani su došli na predstavljanje knjige, iako su organizatori nekoliko sati pre zakazanog događaja dobili rešenje Policijske uprave u Somboru o zabrani skupa. Policija je saopštila da je „u sprovedenom postupku po prijavi za održavanje javnog skupa utvrđeno da na skupu može doći do ugrožavanja bezbednosti imovine i ljudi".

Uprkos žestokom protestu zbog zabrane, u Crvenki nije bilo povređenih, jer su policajci rasterali okupljene koristeći samo štitove i verbalna upozorenja. Hercen Radonjić iz Mesne zajednice Crvenka, koji je najenergičnije zahtevao da policija omogući promociju knjige, kaže da je cilj onih što su „kumovali zabrani" bio da izazovu sukob.

- Znamo da je to poteklo od opštinske vlasti u Kuli, koja je toliko moćna da je dovela čak i policiju iz Beograda da spreči Crvenčane da uđu u svoj Dom kulture i prime goste - kaže Radonjić.

Pripadnik „Obraza" Dušan Ilić kaže da ga je direktor Doma kulture Tode Nikoletić tek u subotu ujutro obavestio da je skup otkazan. Nikoletić, s druge strane, kaže da je Ilić promociju ugovorio kao fizičko lice, a da se tek kasnije ispostavilo da je organizator „Obraz".

Autorka Ljiljana Bulatović kaže da dosad niko nigde nije zabranio promociju nijedne njene knjige.

- Sve svoje knjige sam promovisala i u Srebrenici i niko me nije sprečavao da uđem u salu i govorim. Bilo mi je tužno u Crvenki dok sam stajala između policije i naroda. To što neko šalje policiju na istinu koju iznosim, neće me zaustaviti - kaže Ljiljana Bulatović.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/102037/Policija+spre%C4%8Dila+promociju+knjige+o+Mladi%C4%87u.html
Z. RAJIĆ

Gost
Гост


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму