Американци неће да лече Хаићане

Go down

Американци неће да лече Хаићане

Порука  Gost on Sun Jan 31, 2010 11:34 am

Коментар са СЦ-а

Auuuuu koja diskriminacija sunce ti kalajisano
Selo-moje-tudji
(razgovoru,cije pesme budete u)
31. јануар 2010. у 02.41

Amerikanci neće da leče Haićane

Američka vojska saopštila je da je prekinula da prebacuje povređene u zemljotresu na Haitiju u SAD radi lekarske pomoći zbog strahovanja nekih država u SAD ko će platiti njihovo lečenje

- U ovom trenutku smo prekinuli letove - potvrdio je Kevin Andal, predstavnik armije SAD, koja rukovodi humanitarnim operacijama na Haitiju.

On je citirao izveštaje medija o tome da je Florida saopštila američkoj vladi da joj je potrebna pomoć da plati za lečenje povređenih. Andal je dodao da veruje da je i Džordžija uputila sličan zahtev.

- To ne znači da povređeni Haićani ne dobijaju medicinsku pomoć. Ovde imamo bolničke objekte i tu ih zbrinjavamo - rekao je on.

Haićani koji su preživeli razoran zemljotres suočavaju se i sa novim opasnostima, pošto su UN objavile da je zabeležen povećan broj slučajeva dijareje, boginja i tetanusa u improvizovanim logorima.

Vršilac dužnosti šefa misije UN na Haitiju Edmond Malet izjavio je da će za oporavak te zemlje posle razornog zemljotresa biti potrebno nekoliko decenija.

- Mislim da će biti potrebno mnogo više decenija, a ne samo 10 godina - rekao je Malet, dodajući da zemljotres predstavlja ogroman korak nazad u razvoju Haitija.

Gost
Гост


Назад на врх Go down

Re: Американци неће да лече Хаићане

Порука  Gost on Sun Jan 31, 2010 11:38 am

Исто са СЦ-а:


TPACEP
(Tpacep)
31. јануар 2010. у 02.58
Deset američkih državljana uhapšeno je pod optužbama da su učestvovali u trgovini djecom s Haitija, nakon pokušaja da prevezu 33 djece bez potrebne dokumentacije preko granice sa Dominikanskom Republikom, javlja CNN.

------------------

A poduzetnici su već smislili kako da zarađuju.

Gost
Гост


Назад на врх Go down

Re: Американци неће да лече Хаићане

Порука  Gost on Sun Jan 31, 2010 11:40 am

Занимљиви коментари са СЦ-а:

Srpkinja76
31. јануар 2010. у 04.20
ma covece pa ti pojma nemas kolko je para sakupljeno za haiti u US...u svakoj samoposluzi, radnji, skoli kao i privatno skuplja se novac. I sad šta? Ko će to da „stavi u dzep”? Ja rakoh mom muzu, koji je dao pare da će teško to da stigne gde je poslato. Pa sad da covek ne bude cinik.

Gost
Гост


Назад на врх Go down

Re: Американци неће да лече Хаићане

Порука  Gost on Sun Jan 31, 2010 1:55 pm

http://www.cnn.com/2010/WORLD/americas/01/30/haiti.us.airlifts/index.html?hpt=T2

U.S. military: Evacuations of injured Haitians suspended
By Susan Candiotti and Rachel Streitfeld, CNN
January 30, 2010 9:35 p.m. EST
Florida officials say they state is committed to assisting earthquake victims, denies it asked that airlifts be stopped.Washington (CNN) -- Flights transporting critically injured Haitians into the United States have temporarily been suspended because of logistical issues, including a lack of space, a White House spokesman said Saturday in response to reports of a dispute over who would pay for patients' care.

"There has been no policy decision by anyone to suspend evacuee flights -- this situation arose as we started to run out of room," White House spokesman Tommy Vietor said Saturday. "Agencies across the [U.S. government] are working on solutions such as standing up hospitals for the critically ill in Haiti."

Gost
Гост


Назад на врх Go down

Re: Американци неће да лече Хаићане

Порука  Sponsored content


Sponsored content


Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму