DANICA DRAŠKOVIĆ PRETI PREDSEDNIKU SRBIJE:

Go down

DANICA DRAŠKOVIĆ PRETI PREDSEDNIKU SRBIJE:

Порука  admin on Tue Nov 19, 2013 6:18 pm

, :: DANICA DRAŠKOVIĆ PRETI PREDSEDNIKU SRBIJE:
Presudiću Nikoliću ako pomiluje Markovića!
Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska
„Ako naš predsednik pomiluje masovnog državnog ubicu, ja ću, nadam se zajedno sa ostalim žrtvama, suditi i presuditi Nikoliću. Neće biti nikoga da ga pomiluje od te kazne, koju neće izbeći”, poručuje supruga lidera SPO

danica drašković

Ovako nešto se ne bi desilo za vreme Tadića: Danica Drašković i Toma Nikolić


Radomir Marković (67), nekadašnji šef Državne bezbednosti, podneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zahtev za pomilovanje kako bi bio amnestiran za zločin na Ibarskoj magistrali, za šta je pravosnažno osuđen na 40 godina robije! Kada smo Danicu Drašković, suprugu lidera SPO Vuka Draškovića, upitali za komentar, od nje smo dobili šokantan odgovor:


- Molba za pomilovanje Radeta Markovića, masovnog državnog ubice, zastrašujuća je slika naše stvarnosti i našeg predsednika države. To se nije moglo desiti u prethodnom mandatu Borisa Tadića, a zašto se sada dešava, pitanje je na koje je Nikolić dužan odgovor. Verovatno je razlog njegovo obećanje u kampanji da će preispitati tu presudu i presude Legiji i drugim državnim teroristima. Pomilovanje nije moguće, nije pravedno, nije moralno, nije politički ni ljudski ispravno i ako se to desi, ja ću, nadam se zajedno sa ostalim žrtvama tog nezapamćenog, brutalnog ubijanja nedužnih građana, suditi i presuditi Nikoliću. Neće biti nikoga da ga pomiluje od te kazne, koju neće izbeći - rekla je Draškovićeva.

„To bi bilo sramno!”

Veselin Osmajlić
“Bilo bi sramno od predsednika države ako bi pomilovao Markovića. Ako Nikolić pomiluje tog zločinca, mi se nećemo miriti s tim. Ići ćemo do Strazbura ako treba. Markovića njegovi mogu da vide, ali mi naše ubijene ne možemo - rekao je Veselin Osmajlić, brat stradalog Zvonka Osmajlića.

- Ovaj zahtev je dokaz za ono što stalno tvrdimo - da je Služba vladar ove nesrećne države. To je suština i objašnjenje ove molbe, koja je očigledno planirana i naloženo je predsedniku da je usvoji - rekla je ona.


Prema Zakonu o pomilovanju, ne postoji rok do kojeg predsednik treba da odgovori, a kako “Alo!” saznaje, Marković je amnestiju zatražio pre pet meseci!


Ministarstvo pravde je, shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga letos Predsedništvu, koje još nije odlučilo da li da amnestira Markovića, koji u požarevačkoj “Zabeli” izdržava robiju i za učeštvovanje u ubistvu Ivana Stamolića.

- Marković je letos uputio sudu molbu za pomilovanje, posle čega je sud dao svoje mišljenje i prosledio ga Ministarstvu pravde na dalje postupanje. Mišljenje je dala i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija na osnovu podataka o Markovićevom ponašanju u zatvoru - kaže izvor “Alo!”.


Prema nezvaničnim informacijama koje su nedavno izašle u javnost, Marković navodno pregovara sa pravosudnim organima da otkrije pozadinu nersvetljenih zločina u zamenu za smanjenje robije, na kojoj se nalazi od proleća 2001. godine. Nekadašnji šef DB-a je praktično odslužio kaznu za ubistvo Stambolića.

radomir marković

Radomir Marković | Foto: Reuters


Kako se sumnja, među zločininima koje su počinili eskadroni smrti Državne bezbednosti su ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, zatim policijskog generala Momira Gavrilovića i Pavla Bulatovića.


Prema nezvaničnim informacijama, Markoviću je i ranije signalizirano da može da dobije povlašćeni status ukoliko pristane da govori o zločinima države, ali je on to odbijao. Istu ponudu su dobili i Milorad Bracanović i Milan Radonjić, nekadašnji Markovićevi saradnici, ali su i oni odbijali da sarađuju sa istražnim organima.

„Šteta što nema smrtne kazne”

Katarina Stambolić

Katarina Stambolić | Foto: Andrej Isaković
Katarina Stambolić, udovica Ivana Stambolića, šokirana je Markovićevim zahtevom.

- Ma kakvo pomilovanje?! Šteta što nema smrtne kazne za sve one koji su počinili zlodela. Marković je sigurno sa Mirjanom Marković učestvovao u organizaciji ubistva mog supruga. Nemoguće je da nije znao šta se dešava - izjavila je Stambolićeva za “Alo!”.
avatar
admin

Broj poruka : 758
Datum upisa : 06.10.2009

http://bb99.serbianforum.info

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму