"Novu krizu nećemo ni osetiti"

Go down

"Novu krizu nećemo ni osetiti"

Порука  admin on Thu Nov 10, 2011 11:46 am

četvrtak 10.11.2011 | 12:33 Izvor: B92
"Novu krizu nećemo ni osetiti"Beograd -- Mali i srednji preduzetnici u Srbiji kažu da su već sada u tolikoj krizi da se efekti neke nove neće ni osetiti.

Najveći deo tih preduzeća, kako kažu, već se nalazi pred kolapsom.

Iz Asocijacije malih i srednjih preduzeća poručuju da je više od 24.000 preduzeća u blokadi kao i da 90 odsto malih i srednjih preduzeća svoj posao finansira kratkoročnim kreditima.

"Mi se nalazimo u kontinuitetu loše beskonačnosti. Pre šest godina smo rekli da će nereformisana država, nekvalitetno sprovedena privatizacija, odsustvo demokrattizacije industrijskih odnosa, ogroman obim crnog tržišta i sive ekonomije, odsustvo strukturnih reformi, skupa javna potrošnja i neefikasna javna uprava dovesti do tranzicionog kolapsa", kaže predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević za Radio B92.

Kako kaže, desilo se ono što je najmanje želeo, bio je u pravu.

"Privreda Srbije nije ničija briga i za 10 godina nije donet ni jedan jedini zakon koji bi poboljšao uslove privređvanja i samo se vuku estradno-političke mere umesto strukturnih reformi", ističe Knežević.

Prema njegovim rečima, najveći cinizam je to što dok privatni sektor beleži gubitak meren stotinama hiljada radnih mesta, javni sektor se zapošljava.

"Prošle godine izgubljeno je 240 hiljada radnih mesta, čak 160 hiljada radnih mesta izgubile su preduzetničke radnje i mali biznisi, 12.000 radnih mesta izgubio je sektor gradjevine - i ponovo je povećan broj zapošljavanja u javnom sektoru; to su sve te krave koje niko ne sme da dirne", smatra on.
avatar
admin

Broj poruka : 758
Datum upisa : 06.10.2009

http://bb99.serbianforum.info

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму