Страначка реаговања

Go down

Страначка реаговања

Порука  admin on Thu Jul 28, 2011 8:33 am

Страначка реаговања

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница затражио је вечерас хитно сазивање седнице Скупштине "на којој би се заузео јасан и јединствен став да Србија мора да буде уз свој народ на Косову, а од међународне заједнице тражило поштовање Резолуције 1244 Савета безбедности УН".

"У овом часу Србији је неопходно пуно национално јединство у заштити нашег народа и Косова. Све унутрашње разлике и расправе треба да оставимо и да све снаге усмеримо на одбрану суштинских националних и државних интереса", рекао је Коштуница, саопштила је Демократска странка Србије.

Председник ДСС-а је додао да "ако сада не будемо деловали снажно и јединствено у заштити Србије последице ће бити погубне".

Коштуница подсећа и да Устав Србије "налаже да се у оваквим, по народ тешким приликама, Скупштина Србије састане и утврди деловање државе у заштити легитимних државних и националних интереса".

Потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић сматра да иза вечерашњег паљења административног прелаза Јариње стоји Кфор, а да су непосредни извршиоци припадници косовске полиције.

"Апсолутно сам убеђен да је ово провокација да се пред седницу Савета безбедности на сваки могући начин Србија, односно Срби из Косовске Митровице, оптуже за наводне нереде", рекао је Тодоровић.

Заменик председника СРС-а је истакао да је сигуран да иза паљења прелаза "стоји пре свега Кфор, а да су непосредни извршиоци они који су били главни терористи из редова ОВК 1999. и 2000. године који су сада у такозваној косовској полицији".

Тодоровић наводи да паљење прелаза "има за циљ да оправда и смањи негативне ефекте" акције косовске полиције приликом покушаја преузимања Јариња и прелаза Брњак у понедељак увече.
avatar
admin

Broj poruka : 758
Datum upisa : 06.10.2009

http://bb99.serbianforum.info

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму